Het hebben van een extra financiële behoefte komt meestal niet uit de lucht vallen. Er is over het algemeen een structureel tekort in uw maandelijkse financiële behoefte. Aan het eind van uw portemonnee is er nog een stuk maand over, zeg maar. Dit artikel is niet geschreven om u eens lekker de les te gaan lezen, het is wel bedoelt om u handvatten aan te reiken die u kunnen helpen bij het structureel aanpakken van uw financiën.

 

Allereerst, maar dit is geen manier om snel geld te regelen kunt u een extra vorm van inkomen gaan opbouwen. Dit kan door een bijbaantje in loondienst te zoeken. Maar u kunt ook een eigen onderneminkje starten naast uw dagelijks werk. De komst van het internet biedt hier legio mogelijkheden en met advertentieprogramma's zoals Google Adwords of Affiliateprogramma's zoals Daisycon kunt u al snel een leuke bijverdienste opbouwen. Verwacht geen gouden bergen binnen korte tijd want het duurt over het algemeen enkele maanden voordat u voor het eerst inkomen op uw bankrekening kunt bijschrijven. Een extra inkomen maakt het u ook gemakkelijker om de lening die u waarschijnlijk gaat afsluiten versneld af te lossen, maar dat terzijde.

 

Als u heel snel geld nodig heeft kunt u naar de bank van lening. Dit is een onderdeel van de Gemeentelijke Kredietbank in de gemeente waar u woont. De bank van lening kan op basis van een onderpand dat u in bewaring geeft een deel van de waarde aan u uitkeren. Dit is echter alleen mogelijk wanneer u ook daadwerkelijk voorwerpen van reeele waarde in bezit heeft. Geen optie? Laten we doorgaan naar het volgende.

 

Wanneer u slechts voor korte tijd en ter overbrugging totdat uw salaris binnen is gekomen geld nodig heeft kunt u ervoor kiezen een minilening of flitskrediet af te sluiten. Het kenmerk van deze leningen is dat deze klein en kortlopend zijn. Dit heeft vooral te maken met de wetgeving rondom kredietverlening die op deze leningvorm niet van toepassing is. Het voordeel aan de minilening en het flitskrediet is dat deze niet worden getoetst en geregistreerd bij het BKR in Tiel. Geen optie? Door naar uw eigen bank waar u uw betaalrekening heeft.

 

Wie kent u beter en weet waar u mee bezig bent, dan uw huisbank? De bank waar u exact laat zien wat u met uw geld doet en waar u dat aan uitgeeft. Ja, realiseert u zich goed dat uw huisbank natuurlijk exact ziet waar u uw geld (aan) uitgeeft. Misschien toch niet zo handig daar een lening af te sluiten. Maar als u hier geen bezwaar in ziet, kunt u vanzelfsprekend een bezoekje aan uw bank brengen.

 

En als het bovenstaande allemaal geen optie is, dan kunt u nog terecht bij alle aanbieders van online kredieten. Deze herkent u aan de advertenties die zij vaak plaatsen bij Google in de kantlijn of de wervende advertentieteksten waarmee zij aangeven wat zij voor u kunnen betekenen. Meer over deze geldverstrekkers vindt u op onze website.