Helaas is aflossing niet bij iedereen vanzelfsprekend. Prijs uzelf daarom gelukkig wanneer u de lening wel kunt aflossen! Dit is helaas niet normaal.

 

Als we het leengedrag van mensen analyseren dan valt op dat in veel gevallen de ene lening wordt afgelost met de andere lening. Of omdat men meer kan lenen, of omdat de nieuwe lening goedkoper lijkt. Dit blijkt zelden het geval te zijn en zo wordt de ene lening met de andere opgevuld. Zonde. Want er is maar één methode om de lening versneld af te lossen en dat is door deze mee te financieren in een hypothecaire geldlening tegen variabele rente waarbij een annuïteitenschema wordt gebruikt om de lening binnen korte tijd, een periode van maximaal 10 jaar, af te lossen. Helaas ontbreekt het bij veel mensen aan financiële middelen of motivatie, en in het ergste geval beide, om zelfstandig de lening af te lossen. Voor deze groep mensen is eigenlijk geen oplossing. Toch aflossen klinkt leuk. Maar wat niet kan, dat kan niet.

 

Hoe dit aan te pakken is en blijft een lastig verhaal. Wat u zou kunnen doen wanneer dit bij u het geval is, is een bijbaantje zoeken waarbij u geen salaris verdient maar waarbij het inkomen direct wordt gebruikt om de lening te verlagen. Omdat het een bijbaantje betreft kan het inkomen niet gemist worden. Het is jammer, maar het is even niet anders. Ook kan een budgetbeheerder hier meer over vertellen. Vrijwel iedere gemeente heeft tegenwoordig wel een afdeling budgetbeheer. Hier kunt u met al uw vragen terecht. Ook over het vinden van bijbaantjes of extra mogelijkheden om de schulden af te lossen.