Deze achterstelling is niet altijd even interessant. Het is echter voor familieleden of bepaalde geldverstrekkers af en toe wel een aantrekkelijke manier om bijvoorbeeld een hogere rente af te dingen of in de familiaire kring gebruik te maken van bijvoorbeeld de schenkingsvrijstelling.

 

De achtergestelde lening is met name binnen de familiekring een onderwerp dat momenteel, mede door de beperkte financieringsmogelijkheden bij de hypotheekbanken, zeer aantrekkelijk is. Dit blijkt onder andere uit het zoekgedrag van de consument die enkele honderden keren per maand op deze website terecht komt om meer te weten te komen over de achtergestelde lening.

 

De redactie van deze website zal dan ook meer aandacht gaan besteden aan dit onderwerp en zal verschillende vragen trachten te beantwoorden. Hoewel de redactie van deze website niet meer actief werkzaam is als hypotheekadviseur en dus ook geen advies zal geven, zullen wij ons uiterste best doen u zo optimaal mogelijk te informeren over de onderwerpen rondom de achtergestelde lening.

 

Wanneer u voornemens bent een achtergestelde lening af te sluiten of te verstrekken, is het verstandig een notaris te raadplegen. Deze notaris kan u meer vertellen over de wettelijke regels rondom deze achtergestelde lening. U mag namelijk niet zomaar alles afspreken wat u wilt. Een en ander moet wel passen binnen de regels die hierop toezien. Een notaris kan u hier meer over vertellen.