U kunt 5000 euro lenen door een persoonlijke lening of een doorlopend krediet af te sluiten. Bij de persoonlijke lening wordt het geld in één keer op uw bankrekening gestort. U leent de 5000 euro met een vaste rente en een vaste looptijd. Zo weet u van tevoren precies wanneer de lening is afbetaald.

 

U kunt ook 5000 euro lenen met een doorlopend krediet. Het doorlopend krediet is een flexibele leenvorm. U hoeft namelijk niet meteen alle 5000 euro op te nemen. U betaalt ook alleen rente over het deel dat u daadwerkelijk heeft opgenomen. Een nadeel van het doorlopend krediet is dat de rente variabel is. U weet van tevoren niet precies hoeveel het doorlopend krediet u gaat kosten. Helemaal omdat de looptijd door de aard van het doorlopend krediet flexibel is.

 

Voor het lenen van 5000 euro stelt een geldverstrekker voorwaarden. Er zal een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel plaatsvinden. Heeft u al leningen lopen, dan is het mogelijk dat de geldverstrekker u niet meer geld wil lenen om overcreditering tegen te gaan. Verder wil de geldverstrekker een kopie van uw legitimatiebewijs en van uw arbeidcontract. Bij een tijdelijk dienstverband loopt de bank meer risico, waardoor de bank de aanvraag zou kunnen afwijzen. Verder wil de geldverstrekker de twee meest recente loonstroken zien. Als u de lening van 5000 euro online aanvraagt, dan kunt u deze documenten in de meeste gevallen digitaal aanbieden.